About CLEO Lash Academy, Guild & Studios

Wij zijn begonnen als wimper-'merk' en als campagne om Wimperextensions positiever op de kaart te zetten. Als opleider wil je het kaf van het koren scheiden en aangezien er nog geen branche is waar wij ons bij kunnen aansluiten, heb ik mijn eigen branche ontworpen. Hierbij staan Kwaliteit, Hygiëne & Precisie hoog in het vaandel. 

Elk opgeleide cursist ontvangt dan ook onze keurmerk-sticker en diploma - hiermee tonen zij aan dat ze een wel complete Beroepsopleiding hebben gevolgd.

Ons doel is om Wimperextensions te plaatsen, welke NIET schadelijk zijn voor de ogen en wimpers. Onze cursisten leren dan ook een erg breed scala aan diktes en lengtes op maat te plaatsen.

Wij mogen ons dan ook trots (met voorheen Opleidingscentrum STARS Beauty) de 1ste opleider binnen de wimperbranche van Zuid-Limburg noemen anno 2013. Daarnaast ook de eerste Volume-Lash Artistry van Limburg. anno 2011.

C.E.O. & hoofd coach & trainer, Dhira Alberto

C.E.O. & hoofd coach & trainer, Dhira Alberto


Bio

Na mijn Atheneum en HAVO ben ik in 2004 begonnen als Grimeur, ik werd o.a. opgeleid als KinderSchmink Specialist & Special FX bij  Theater Heerlen en heb bij verschillende Meester Grimeurs lessen gevolgd o.a. Sasja Jans.


Tijdens mijn HBO opleiding als Vertaler Duits & Engels vanaf  eind  2008 werd ik meer en meer richting de  Schoonheidsbranche toe getrokken- na zelf jarenlang klant te zijn geweest bij mijn geliefde nagel en wimper-styliste, ben ik een  Stage & Beroepstraining van 6 maanden gaan doen als
Professioneel Nagelstyliste Gel Allround bij Chantal Gekiere, Alere Nails, Maastricht.
Deze heb ik in 2008 afgerond, in datzelfde jaar heb ik ook mijn eerste Certificaat als
Wimperstyliste Junior bij haar op school gehaald.

In 2010 heb ik mijn Diploma als Master Lash Stylist gehaald bij Schöner Kosmetikschule in Beieren Duitsland en heb daarbij ook de Didactische Training afgerond, hiermee kon ik eindelijk ook mijn ervaring en trainingen gaan omzetten in goed aangemeten trainingen. In 2011  heb ik de training Volume Lashes (Russian) gedaan bij London Lash Pro voor het zetten van Volume Wimpers.
Hierna heb ik een cursus Visagie gedaan bij de Backstage Make-Up Studio op de Rozeengracht te Amsterdam en daar heb ik een aantal exclusieve trainingen gevolgd bij Meester Visagist Tom Sebastian zowel als Masterclasses van Mari van de Ven, ik leer dagelijks bij je kunt er tenslotte niet meer omheen; het fenomeen Visagie. Het is ook echt een privilege om een gezicht nòg mooier te maken dan dat het al is...

In 2013 ben ik begonnen mijn eerste eigen bedrijf een 

Allround Beauty Concept ; STARS Beauty & Workshops

Dit was een unieke formule (in de regio Zuid-Limburg) waarin alles kon! 

Naast de dienstverlening op locatie
gaf ik tevens trainingen- workshops - kinderfeestjes & partyplanning in de Uiterlijke Verzorging. 
In die periode heb ik veel dames blij gemaakt met een privé-opleiding of een groepsworkshop- velen van hun zijn nog steeds werkzaam binnen de Beauty-branche.
Grimeren hoorde daar uiteraard ook bij, ik vond het superleuk om een heleboel fameuze Limburgse  Carnavalsgroepen te voorzien van een unieke Schmink  !
De braderieën waar wij regelmatig op de vinden waren maakte het alleen maar leuker - er is tenslotte niets mooiers dan een glimlach op een kindergezichtje toveren.
Bellypaint was ook een van mijn bezigheden, echter heb ik in 2017 mijn schmink-kwasten opgeborgen, en doe ik dit alleen nog maar voor de liefhebber- als hobby, ik wilde mij meer gaan verdiepen en specialiseren binnen de Wimper & Beautybranche, en heb na de periode bij STARS, een mooie leerperiode, waarin ik - als nieuwe ondernemer -  destijds veel heb geleerd , een nieuw project ontwikkeld: 
C.L.E.O.  the Caribbean Lash Expert Organization   


The First Lash Guild in the Dutch Carribbean  -


Waarom Caribbean?  

Mijn vaderland is Curacao, waar Wimperextensions nog vrij nieuw zijn, om meer kennis en wetenschap rondom dit thema te stimuleren, verzorg ik trainingen & opleidingen voor de Professionele dames  die op de Antillen waaronder ook St. Maarten en Bonaire, aan de slag willen.

De naam Cleo staat ook voor een van mijn allerbeste vriendjes! Mijn trouwe viervoeter, die in mijn studententijd op Curacao niet van mijn zijde week.  Zij was mijn beste maatje ! En op deze manier kan ik haar voor altijd eren.

Mijn moederland is Duitsland, ook hier ben ik regelmatig op conventies en Lash-lezingen te geven.
Als Lash Artist zul je altijd moeten bij leren, ik reis 2 keer per jaar door Europa (o.a.  Brussel, Berlijn)  om deel te nemen aan Lezingen, onze Academy gaat regelmatig op tour door het Caraïbisch gebied en naar Frankrijk om masterclasses en workshops te geven. Tevens volgen ik en mijn team regelmatig  zelf bijscholing voor ons vak.
Met meer dan 3000 Wimper- Sets op naam, hou ik mij dan ook de laatste 3 jaar bezig met lesgeven en zelf bijscholing geven. Mijn certificaat voor didactiek binnen de Beauty Branche hangt dan ook netjes aan de muur ;)

De Wimperstylistes welke tot nu toe het vak van mij hebben geleerd, zijn stuk voor stuk kanjers!
Sommigen werken nog steeds met mij samen, en assisteren mij bij Seminars en Lesdagen. Ik ben ondertussen ook een erkend Leerbedrijf voor Stagiaires.

Ik wil bij deze mijn lieve ex-cursisten, assistentes & partners dan ook bedanken voor hun inzet tot nu toe, zowel in Nederland als in het buiteland.

 

Op YouTube deel ik mijn ervaringen binnen de branche..

En op Instagram & TikTok kan je mij volgen Instagram : @CLEO_lashacademy  & @CLEO_signature_studio

Tiktok: @CLEO_thelashguru


Lijkt het je leuk een kijkje in het leventje van een Lash & Brows Boss ? 

 See You There! ;)

Cleo lashes & brows beauty salon

Our Clients tell us everything..   but we stay discrete... Story of a Lash Artist